fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Welkom in Groep 1/2A

 

Leuk dat u een kijkje komt nemen in onze groep!

In groep 1/2 A zitten 4 groep 1 leerlingen en 16 groep 2 leerlingen.

We beginnen de dag altijd in de kring met de dagelijkse routines of met een inloop. We mogen dan bij binnenkomst meteen aan het werk of mogen zelf kiezen wat we gaan doen.

We spelen iedere dag, als het weer het toelaat, 2 keer buiten samen met de andere groepen 1 en 2. Zo zien we alle vriendjes en vriendinnetjes uit de andere groepen nog buiten en kunnen we samen spelen. Na het fruithapje gaan we spelen en werken. We hebben in de klas en in de hal hele leuke hoeken zoals een bouwhoek, huishoek, zand/watertafel en een gezellige bank waar we heerlijk boekjes kunnen lezen.

We leren veel in groep 1/2. Zo krijgen de kinderen van groep 2 al echt rekenles uit de methode Rekenzeker. Ook doen we allerlei activiteiten en spelletjes die ons voorbereiden op groep 3. Dit gaat op een speelse manier.

 

Werkjes

In groep 1 maken de kinderen iedere week 1 verplicht werkje en dit wordt verder uitgebreid naar 2 werkjes per week. Een werkje kan een knutselopdracht zijn maar ook iets op reken of taalgebied. Groep 2 maakt iedere week 2 verplichte werkjes. Dit wordt verder uitgebreid naar 4 in de loop van het schooljaar. De kinderen kiezen de activiteiten op het digitale keuzebord en houden zelf bij wanneer zij een werkje doen of hebben gedaan. Ook leren zij om te gaan met uitgestelde aandacht d.m.v het verkeerslicht.

 

Thema's

We werken in de groep a.h.v thema's en met de methode Schatkist. We geven aandacht aan de jaarlijks terugkomende thema's zoals herfst, Sinterklaas, lente, zomer enz. Verder werken we aan actuele thema's en thema's die passen bij de belevingswereld van de kinderen en onderwerpen die ze zelf aandragen.

 

Activiteiten

Gedurende het schooljaar hebben we allerlei leuke activiteiten zoals een herfstwandeling,Pietenochtend, Sint in de klas, een maandsluiting, excursie, Zomerfeest en nog veel meer!

 

Tot ziens in groep 1/2 A!  

Download via onderstaande link de informatiebrief