fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Groep 1

Welkom op de website van groep 1!

Leuk dat u een kijkje neemt in deze groep.
In groep 1 stromen alle kinderen binnen die 4 jaar zijn!
Op dit moment zijn wij een groep van 7 kanjers.

We beginnen de dag altijd in de kring met de dagelijkse routines of met een inloop. We mogen dan bij binnenkomst meteen aan het werk of mogen zelf kiezen wat we gaan doen.
We spelen iedere dag, als het weer het toelaat, 2 keer buiten samen met de andere groepen 1 en 2. Zo zien we alle vriendjes en vriendinnetjes uit de andere groepen nog buiten en kunnen we samen spelen.
Na het fruithapje en wat drinken is het tijd om lekker te gaan spelen/werken. Wij hebben op de zolder hele leuke hoeken zoals een huishoek, bouwhoek en een heerlijke leesplek op de bank!

In groep 1 maken de kinderen iedere week 1 verplicht werkje en dit wordt verder uitgebreid naar 2 werkjes per week. Een werkje kan een knutselopdracht zijn maar ook iets op reken of taalgebied. De kinderen kiezen de activiteiten op het digitale keuzebord en houden zelf bij wanneer zij een werkje doen of hebben gedaan. Ook leren zij om te gaan met uitgestelde aandacht d.m.v het verkeerslicht.

We werken in de groep a.h.v thema's en met de methode Schatkist. We geven aandacht aan de jaarlijks terugkomende thema's zoals herfst, Sinterklaas, lente, zomer enz. Verder werken we aan actuele thema's en thema's die passen bij de belevingswereld van de kinderen en onderwerpen die ze zelf aandragen.

Gedurende het schooljaar hebben we allerlei leuke activiteiten zoals een herfstwandeling,Pietenochtend, Sint in de klas, een maandsluiting, excursie, Zomerfeest en nog veel meer!

Graag tot ziens bij ons op de zolder!