fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Groep 3

Welkom op de pagina van groep 3 2022/2023

Wij zijn een hele leuke groep 3 van 20 kinderen. We hebben 6 meisjes en 14 jongens, een gezellige boel! Op maandag en dinsdag hebben wij juf Alexandra en op woensdag, donderdag en vrijdag juf Mirjam.

In groep 3 heb je fijn je eigen plek. Dat vinden wij ontzettend leuk. Iedereen heeft nu een eigen tafel, eigen stoel en eigen laatjes voor je spullen! We hebben een gum, een potlood en werkboekjes met je naam erop. Andere dingen in ons laatje zijn bijvoorbeeld het veilig en vlotboekje en een rekendoosje, die gebruiken we voor het leren lezen en rekenen. Ook hebben we een wisbordje in ons laatje, waar we zelfs in het begin van groep 3 al woordjes op leren schrijven.

In het begin is het stilzitten nog best wennen. Gelukkig bewegen we veel tussendoor: even dansen, springen, een spelletje doen of een liedje op het bord. Ook proberen we veel dingen spelend te leren en te leren door gezellig samen te werken.

We leren en schrijven letters en cijfers en maken al echte sommen. Twee keer per week gaan we naar de grote gymzaal. Daar krijgen we les van een gymmeester. We knutselen, krijgen muziekles en Engels. We werken heel hard, maar in de middag is er vaak nog tijd over om te spelen!

Op deze pagina zullen wij af en toe wat nieuwtjes plaatsen van onze groep. Graag tot ziens!

In de bijlage vindt u ons informatieboekje met alle ins and outs van groep 3. Veel leesplezier!

 

5
september

Eerste dictee op het wisbordje

3

Vandaag zijn we begonnen met kern 1 van Veilig Leren Lezen e...