fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Welkom in groep 1/2 A

Welkom in de ‘Dolfijnengroep’!

Met elkaar hebben we ook dit jaar weer met onze kinderen een frisse duik genomen. Zoals kleine dolfijntjes, met frisse moed het nieuwe schooljaar in.

De naam Dolfijn staat voor vriendschap en samenwerking en het vermogen om veel op een speelse manier te leren. Vooral door het te doen en te beleven, bouwend aan hun zelfvertrouwen. Op die manier leren we het de kinderen bij ons op school en in onze groepen ook graag.

Op maandag en dinsdag en om de week de woensdag staat juf Jetta voor de groep.
Woensdag om de week en donderdag en vrijdag staat juf Jente voor de groep.

Naast dat we fijn in onze klas kunnen spelen en leren, mogen wij ook in de gang spelen. Wij als juffen zorgen altijd weer voor nieuwe uitdagende speel- en leerplekken, zowel in de klas als in de gang.

We doen graag spelletjes met elkaar, we krijgen muziekles en klimmen en klauteren in de herfst en winter in ons mooie speellokaal.

We gaan als het maar even kan graag tweemaal buiten spelen. Dat is goed voor onze gezondheid en we leren veel over samenspel en motorische vaardigheden worden gestimuleerd en versterkt.

De bibliotheek is dichtbij. Daar zijn we regelmatig met de kinderen te vinden.

Met elkaar eten we onze lunch op school. Altijd eerst  naar het toilet en handen wassen. Ook bidden we met elkaar. Dan eten we in rust of luisteren we naar een verhaal of mooie muziek. 

Aan het begin van het jaar hebben we routines en afspraken gemaakt. We hebben dit ‘Onze gouden regels' genoemd. Door  samen met elkaar de regels en afspraken te bedenken en ze op een heel mooi bord te knutselen is het echt iets van ons allemaal geworden. Evalueren doen we regelmatig met elkaar. Bijvoorbeeld na het buitenspelen of na een spel- en werkles. Dit doen we in gesprek en door situaties uit te spelen.

We luisteren en bespreken met elkaar de bijbelverhalen. Knutselen en zingen erover. Engels staat ook op het programma en doen we graag. We leren liedjes en luisteren naar verhalen. Ook zijn er verkeerslessen.  Als school voelen we daar ook onze verantwoording.

We werken altijd via een uitgewerkt thema. Bij elk thema zijn er  reken- en taalactiviteiten en creatieve opdrachten en liedjes. Ook worden er per thema doelen gekozen uit de verschillende leerlijnen.

We maken graag uitstapjes met de kinderen. Ouders kunnen zich daarvoor opgeven wanneer ze een keer mee willen. We hebben dan altijd een extra leuke dag met elkaar.

Dagelijkse belevenissen worden via foto’s en door de juffen via geschreven verhaaltjes gevolgd op onze PARRO app. Zo kunnen de ouders meegenieten van onze belevenissen!

Wij zien u graag op onze school!