fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Groep 5

 

Welkom in groep 5

 

Voor de Kerstvakantie

Wat gaat de tijd toch snel? Het is nu alweer bijna Kerstvakantie en wat lijkt de Sinterklaas al weer ver weg! Maar wat was het een super leuke dag, want alle kinderen hadden mooie surprises voor elkaar gemaakt en een gedicht erbij geschreven. We zijn de hele ochtend bezig geweest met het uitpakken van de surprises. Nu zijn we al weer in de kerststemming en de klas is omgetoverd in een Kerstsfeer. Elke dag beginnen we in het donker en doen we de lichtjes aan. Alle kinderen hebben een eigen potje met een led waxine lichtje en de open haard staat aan op het bord.

Tja na de herfstvakantie zijn er nog veel meer leuke dingen gebeurd. De hoogtepunten waren wel de kinderboeken week dat in het teken stond van vriendschap. We zijn op bezoek geweest in de bibliotheek en hebben geleerd hoe we bevriend konden worden met een boek. Ook lezen we nu in de klas uit het boek Amigo van de schrijfster Annemarie van den Brink. Het verhaal gaat over de vriendschap van twee jongens. Ook mochten we zelf een verhaal schrijven en er mooie illustraties bij maken. Verder hebben we ook nog juffendag gevierd met een echte speurtocht door het dorp.

Natuurlijk hebben we ook nog veel geleerd. We kunnen al sommen maken tot 1000, we hebben leren delen, we kunnen gedichten maken, weten al veel over eskimo’s, hebben geleerd om open en-en gesloten vragen te maken en nog veel meer. We werken nu al heel zelfstandig en zijn gewend aan alle zaakvakken. Geschiedenis is het favoriete vak van groep vijf. Wat hebben ze genoten van de verhalen van de Grieken en Romeinen!

Na de vakantie komt er een nieuwe jongen bij ons in de klas en dan zijn we met 26 kinderen. We hopen dat hij zich thuis voelt bij ons in de klas. We wensen iedereen fijne feestdagen en alvast een gelukkig Nieuwjaar.

 

Na de Zomervakantie

De eerste weken van het schooljaar is het altijd even wennen. De juf had als welkom een vlaggenlijn opgehangen met onze verjaardagen. Het duurde wel even voordat we doorhadden dat alle namen op de vlaggenlijn in de volgorde van onze verjaardagen stonden. Wel makkelijk want nu weten we gelijk wanneer de volgende jarig is. Het is wel toevallig dat allebei onze juffen in de maand november jarig zijn en op één vlaggetje staan.

Groep 5 is een gezellige groep met 25 kinderen van 15 jongens en 10 meisjes. Juf Irma is er vier dagen in de week en juf Debby op de vrijdag. Dan gaan we altijd lekker zwemmen en juf Debby heeft altijd leuke ideeën voor de crea. Zo hebben we allemaal een mooie selfie van onszelf gemaakt in de minecraft stijl. Voor sommigen was het nog wel moeilijk maar de meesten zijn heel mooi geworden!

Ondertussen is iedereen al gewend aan de nieuwe routines van groep 5. Er zijn veel nieuwe vakken zoals Nieuwsbegrip, geschiedenis en Natuurzaken. Ook hebben we dit jaar een nieuw methode voor taal en spelling: Staal. Bij taal werken we aan het thema ziekenhuis en gaan een informatieboekje maken. Bij spelling herhalen we veel uit groep 4, we leren bij elke categorie een figuur en gebaar van de methode. Gelukkig is er ook nog tijd om lekker te bewegen want we hebben naast zwemmen ook nog gym op maandag. 

Over een paar weken gaan we werken aan het thema kinderboekenweek dat in het thema staat van vriendschap. Een super thema dus dat gaat zeker leuk worden.

In ieder geval hebben we er alle vertrouwen in, dat we er een heel mooi schooljaar van gaan maken in groep 5!     

 

8
maart

Egg Challenge in groep 5

5

Vanmiddag heeft groep 5 de Egg Challenge gedaan. Met een gro...

15
februari

Vrijdagmiddag in groep 5

5

Het is vrijdagmiddag en wat doet groep 5? Wij bestuderen vog...

8
februari

Diplomazwemmen

5

Trots op deze kanjers die hun zwemdiploma A, C en Cadet hebb...

30
januari

Chromebooks in groep 5

5

Wist u dat we in groep 5 regelmatig met de Chromebooks werke...

14
december

Groep 5 heeft laatste zwemles van 2018 met kleren aan!

5

Groep 5 hield deze zwemles hun kleren aan! We probeerden all...