fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Groep 5

De eerste weken na de vakantie is het altijd weer even wennen aan elkaar. Elke dag weer op tijd naar school, werken in een schrift en opletten. Hoe zat het ook alweer met de tafeltjes en het optellen en aftrekken tot 100?? Gelukkig doen de juffen veel spelletjes tussendoor en hebben we ook al heerlijk gedanst!

Groep 5 is een gezellige groep met 22 kinderen. Juf Daisy is er de eerste drie dagen van de week. Juf Debby werkt op donderdag en vrijdag. 

We werken thematisch en de taalthema's gebruiken we als leidraad. We starten met thema ziekenhuis. Daar koppelen we dan ook de overige vakken zoals aardrijkskunde, natuur en techniek, geschiedenis en Engels aan. Het volgende thema is bijvoobeeld Dierentuin, dit sluit heel goed aan bij het thema Gi Ga Groen van de Kinderboekenweek.

Het leesplezier staat voorop in groep 5. We doen veel om voor de kinderen het leesplezier te vergroten. We gaan naar de bibliotheek, we starten elke dag met lezen, we lezen op leuke en gezellige plekjes, we hebben een uitdagende nieuwe leesmethode en de leerkrachten lezen heel veel voor!

Verder vinden we veel bewegen ook belangrijk. We doen dus niet alleen lessen uit onze werkboeken, we gaan met regelmaat naar buiten om de les in spelvorm te doen. Ook doen we aan wandeldictees en rekenrenspellen.

We vinden het belangrijk dat we ons fijn en veilig voelen op school. Daarom hebben we met elkaar de 10 geboden van groep 5 gemaakt. 

We kijken uit naar een fijn schooljaar!