fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Groep 5

 

Welkom in groep 5

Tot de Meivakantie

We zijn het jaar goed begonnen met het stellen van doelen voor 2019. Alle kinderen hebben een mooie bal ingekleurd en daar hun doel op geschreven dat ze dit jaar willen bereiken. De juf heeft zich ook een doel gesteld om Cat. 10 van Staal aan ons te leren. Het valt nog niet altijd mee om de woorden goed in klankgroepen te verdelen en om een  er een lange of korte klank aan het einde van een klankgroep te horen. We gaan er in ieder geval hard aan werken en doen ons best.

Natuurlijk zijn er veel leuke dingen gebeurd zo zijn we naar een voorstelling geweest van Remi, waar we zelf ook mee mochten spelen. ook hebben we al heel veel leuke gymlessen van meester Bob gehad en zijn we echt goed aan het worden in slagbal. We kennen al heel veel namen van dieren in het Engels en doen daar leuke spelletjes mee. Bij rekenen zijn we begonnen met het cijferd rekenen en kunnen al goed optellen, maar aftrekken is nog best lastig. Bij taal hebben we het thema dierentuin en de Eskimo's behandeld. Nu zijn we bezig aan het thema draaien, wat allemaal techniek is alhoewel ? Hebben jullie wel eens van de uitdrukking: Het loopt op rolletjes gehoord. Een uitdrukking, die goed bij onze klas past.

We zijn ook bezig met de boekbesprekingen en dat vinden de meeste kinderen best nog wel eng, want het is niet niks om  voor de klas te moeten presenteren. Sommigen maken er echt hele leuke powerpoints bij. De andere leuke dingen, die we gedaan hebben vind je bij de nieuwsberichten. 

 

Voor de Kerstvakantie

Wat gaat de tijd toch snel? Het is nu alweer bijna Kerstvakantie en wat lijkt de Sinterklaas al weer ver weg! Maar wat was het een super leuke dag, want alle kinderen hadden mooie surprises voor elkaar gemaakt en een gedicht erbij geschreven. We zijn de hele ochtend bezig geweest met het uitpakken van de surprises. Nu zijn we al weer in de kerststemming en de klas is omgetoverd in een Kerstsfeer. Elke dag beginnen we in het donker en doen we de lichtjes aan. Alle kinderen hebben een eigen potje met een led waxine lichtje en de open haard staat aan op het bord.

Tja na de herfstvakantie zijn er nog veel meer leuke dingen gebeurd. De hoogtepunten waren wel de kinderboeken week dat in het teken stond van vriendschap. We zijn op bezoek geweest in de bibliotheek en hebben geleerd hoe we bevriend konden worden met een boek. Ook lezen we nu in de klas uit het boek Amigo van de schrijfster Annemarie van den Brink. Het verhaal gaat over de vriendschap van twee jongens. Ook mochten we zelf een verhaal schrijven en er mooie illustraties bij maken. Verder hebben we ook nog juffendag gevierd met een echte speurtocht door het dorp.

Natuurlijk hebben we ook nog veel geleerd. We kunnen al sommen maken tot 1000, we hebben leren delen, we kunnen gedichten maken, weten al veel over eskimo’s, hebben geleerd om open en-en gesloten vragen te maken en nog veel meer. We werken nu al heel zelfstandig en zijn gewend aan alle zaakvakken. Geschiedenis is het favoriete vak van groep vijf. Wat hebben ze genoten van de verhalen van de Grieken en Romeinen!

Na de vakantie komt er een nieuwe jongen bij ons in de klas en dan zijn we met 26 kinderen. We hopen dat hij zich thuis voelt bij ons in de klas. We wensen iedereen fijne feestdagen en alvast een gelukkig Nieuwjaar.

 

Na de Zomervakantie

De eerste weken van het schooljaar is het altijd even wennen. De juf had als welkom een vlaggenlijn opgehangen met onze verjaardagen. Het duurde wel even voordat we doorhadden dat alle namen op de vlaggenlijn in de volgorde van onze verjaardagen stonden. Wel makkelijk want nu weten we gelijk wanneer de volgende jarig is. Het is wel toevallig dat allebei onze juffen in de maand november jarig zijn en op één vlaggetje staan.

Groep 5 is een gezellige groep met 25 kinderen van 15 jongens en 10 meisjes. Juf Irma is er vier dagen in de week en juf Debby op de vrijdag. Dan gaan we altijd lekker zwemmen en juf Debby heeft altijd leuke ideeën voor de crea. Zo hebben we allemaal een mooie selfie van onszelf gemaakt in de minecraft stijl. Voor sommigen was het nog wel moeilijk maar de meesten zijn heel mooi geworden!

Ondertussen is iedereen al gewend aan de nieuwe routines van groep 5. Er zijn veel nieuwe vakken zoals Nieuwsbegrip, geschiedenis en Natuurzaken. Ook hebben we dit jaar een nieuw methode voor taal en spelling: Staal. Bij taal werken we aan het thema ziekenhuis en gaan een informatieboekje maken. Bij spelling herhalen we veel uit groep 4, we leren bij elke categorie een figuur en gebaar van de methode. Gelukkig is er ook nog tijd om lekker te bewegen want we hebben naast zwemmen ook nog gym op maandag. 

Over een paar weken gaan we werken aan het thema kinderboekenweek dat in het thema staat van vriendschap. Een super thema dus dat gaat zeker leuk worden.

In ieder geval hebben we er alle vertrouwen in, dat we er een heel mooi schooljaar van gaan maken in groep 5!     

 

12
juli

Zwemdiploma’s in the pocket!

5

Wauw gefeliciteerd kanjers met jullie B, Cadet en Ranger dip...

14
juni

Vaderdag 2019

5

Voor alle nieuwsgierige vaders een fijne vaderdag! Nog even...

29
mei

Maandsluiting groep 5

5

Groep 5 heeft de afgelopen 3 weken gewerkt over Rembrandt va...

18
april

Paasontbijt op de Molenwiek

5

Vanmorgen begon de dag heel gezellig op de Molenwiek. ...

18
april

Paasviering voor alle groepen

5

Vanmiddag hebben we samen een mooie Paasviering gehad met el...

12
april

Vrijzwemmen voor groep 5

5

Wat een feest voor groep 5, zij mochten vrijzwemmen op de da...

3
april

Rekenrondje groep 5

5

Vandaag is er tijdens de rekenles weer heerlijk gespeeld met...

2
april

Je kan de boom in

5

Wat hebben we vandaag genoten van de excursie van het HWL in...

26
maart

Praktijkles Natuurzaken

5

Vandaag hebben de kinderen in groep 5 met kompassen en magne...

8
maart

Egg Challenge in groep 5

5

Vanmiddag heeft groep 5 de Egg Challenge gedaan. Met een gro...

15
februari

Vrijdagmiddag in groep 5

5

Het is vrijdagmiddag en wat doet groep 5? Wij bestuderen vog...

8
februari

Diplomazwemmen

5

Trots op deze kanjers die hun zwemdiploma A, C en Cadet hebb...

30
januari

Chromebooks in groep 5

5

Wist u dat we in groep 5 regelmatig met de Chromebooks werke...

14
december

Groep 5 heeft laatste zwemles van 2018 met kleren aan!

5

Groep 5 hield deze zwemles hun kleren aan! We probeerden all...