fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

 

Wat hebben we gedaan tot de Kerstvakantie in groep 5

 

Wat gaat de tijd toch snel

Het is nu alweer bijna Kerstvakantie en wat lijkt de Sinterklaas al weer ver weg! Maar wat was het een super leuke dag, want alle kinderen hadden mooie surprises voor elkaar gemaakt en een gedicht erbij geschreven. We zijn de hele ochtend bezig geweest met het uitpakken van de surprises. Nu zijn we alweer in de kerststemming en de klas is omgetoverd in de Kerstsfeer, met fantastische rendieren op de achterwand. Ook staat elke dag de open haard aan op het bord en is de klas mooi verlicht….. Maar niet te vergeten we hebben hele mooie kerstkaarten en een kerstkaars gemaakt voor eenzame ouderen in Nederland.

Hoogtepunten

Tja na de herfstvakantie zijn er vele leuke dingen gebeurd. Het hoogtepunt was wel de kinderboekenweek, dat in het teken stond van voertuigen. In groep 5 hebben we gekozen voor de trein. We zijn op bezoek geweest in de bibliotheek en hebben gezocht naar informatie over voertuigen in boeken. We hebben het boek “Pech onderweg” in de klas gelezen van Tosca Menten. Zoals gewoonlijk hebben alle verhalen van haar weer veel humor. We hebben een limerick geschreven en een échte film gemaakt met de klas op het lied, ‘Ga me mee met de RET’. We hebben in de klas kilometers gelezen en op de spoorwegkaart door Nederland gereisd.

Verder hebben we ook nog juffendag gevierd met een echte speurtocht door het dorp. We hebben een praktijkles verkeer gehad en gezocht naar borden in het dorp. Ook hebben we genoten van het maken van periscopen en de praktijkles spierkracht. Ook genieten we enorm van de rekendrondjes, op een leuke manier zijn we met rekenen bezig zoals bijv. de perernoten bingo of sommen race. 

Overige lesactiviteiten

Natuurlijk hebben we ook nog een heleboel andere dingen geleerd. We kunnen al sommen maken tot 1000, we hebben leren delen, we kunnen gedichten maken, weten al veel over eskimo’s, hebben geleerd om open en gesloten vragen te maken en nog veel meer. We werken nu al heel zelfstandig en zijn gewend aan alle zaakvakken. Geschiedenis is het favoriete vak van groep vijf. Wat hebben ze genoten van de verhalen van de Grieken en Romeinen! Wel was de toets best moeilijk want we moesten alle Romeinse, Griekse en ook Germaanse goden uit ons hoofd leren.

We wensen iedereen alvast fijne feestdagen en een gelukkig Nieuwjaar.

 

Welkom in groep 5

De eerste weken na de vakantie is het altijd weer even wennen aan elkaar. Elke dag weer op tijd naar school, werken in een schrift en opletten. Hoe zat het ook alweer met de tafeltjes en het optellen en aftrekken tot 100?? Gelukkig deed de juf veel spelletjes tussendoor en hebben we ook al heerlijk gedanst!

Groep 5 is een gezellige groep is met 12 jongens en 18 meisjes. Juf Irma is er vier dagen in de week en juf Debby werkt op de vrijdag. Dan gaan we altijd lekker zwemmen en juf Debby heeft altijd leuke ideeën voor de crea. Zo hebben allemaal een creatieve selfie gemaakt, de helft foto en de helft zelf getekend.  Voor sommigen was het nog wel moeilijk maar de meesten zijn wel heel mooi geworden!

In groep 5 zijn er veel nieuwe vakken zoals Nieuwsbegrip, Geschiedenis, Wereldzaken en Natuurzaken. Ook Engels is anders want we hebben nu een echt werkboek. Gelukkig is er ook nog tijd om lekker te bewegen, want we hebben naast zwemmen ook nog eens een uur gym.

Bij taal zijn we aan het thema Ziekenhuis begonnen en de vader van Isa Jolijn is in de klas gekomen. Hij is chirurg en heeft ons alles uitgelegd over botbreuken en we mochten zelf onze arm in het gips zetten. Een super les waar we veel geleerd hebben!

Over een paar weken gaan we werken aan het thema kinderboekenweek dat in het thema staat van reizen en vervoer. Een leuk thema dus dat gaat ook zeker leuk worden.

In ieder geval hebben we er alle vertrouwen in, dat we er een heel mooi schooljaar van gaan maken in groep 5!      

Als er op een dag iets speciaals gebeurd dan zetten we dat bij de nieuwsberichten!