fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

 

Welkom in groep 5

De eerste weken na de vakantie is het altijd weer even wennen aan elkaar. Elke dag weer op tijd naar school, werken in een schrift en opletten. Hoe zat het ook alweer met de tafeltjes en het optellen en aftrekken tot 100?? Gelukkig deed de juf veel spelletjes tussendoor en hebben we ook al heerlijk gedanst!

Groep 5 is een gezellige groep is met 12 jongens en 18 meisjes. Juf Irma is er vier dagen in de week en juf Debby werkt op de vrijdag. Dan gaan we altijd lekker zwemmen en juf Debby heeft altijd leuke ideeën voor de crea. Zo hebben allemaal een creatieve selfie gemaakt, de helft foto en de helft zelf getekend.  Voor sommigen was het nog wel moeilijk maar de meesten zijn wel heel mooi geworden!

In groep 5 zijn er veel nieuwe vakken zoals Nieuwsbegrip, Geschiedenis, Wereldzaken en Natuurzaken. Ook Engels is anders want we hebben nu een echt werkboek. Gelukkig is er ook nog tijd om lekker te bewegen, want we hebben naast zwemmen ook nog eens een uur gym.

Bij taal zijn we aan het thema Ziekenhuis begonnen en de vader van Isa Jolijn is in de klas gekomen. Hij is chirurg en heeft ons alles uitgelegd over botbreuken en we mochten zelf onze arm in het gips zetten. Een super les waar we veel geleerd hebben!

Over een paar weken gaan we werken aan het thema kinderboekenweek dat in het thema staat van reizen en vervoer. Een leuk thema dus dat gaat ook zeker leuk worden.

In ieder geval hebben we er alle vertrouwen in, dat we er een heel mooi schooljaar van gaan maken in groep 5!      

Als er op een dag iets speciaals gebeurd dan zetten we dat bij de nieuwsberichten!