fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

 

 

 

Welkom in groep 5

De eerste weken na de vakantie is het altijd weer even wennen aan elkaar. Elke dag weer op tijd naar school, werken in een schrift en opletten. Hoe zat het ook alweer met de tafeltjes en het optellen en aftrekken tot 100?? Gelukkig doen de juffen veel spelletjes tussendoor en hebben we ook al heerlijk gedanst!

Groep 5 is een gezellige groep is met 13 meisjes en 18 jongens. Juf Daisy is er de eerste drie dagen van de week. Juf Debby werkt op donderdag en vrijdag. 

Het groepsthema van dit schooljaar is superhelden. Wat is jouw superkracht? Dat kun je vinden op onze deur van de klas. We hebben ook allemaal een taak om de klas opgeruimd te houden, zoals bijvoorbeeld de megauitdelers, de superophalers, papierman en Dr. veeg.

In groep 5 zijn er veel nieuwe vakken zoals Nieuwsbegrip, Tijdzaken (geschiedenis), Wereldzaken (aardrijkskunde) en Natuurzaken (biologie en techniek). Ook Engels is anders want we hebben nu een echt werkboek. Gelukkig is er ook nog tijd om lekker te bewegen, want we hebben naast zwemmen ook nog eens een uur gym.

Bij taal zijn we aan het thema Ziekenhuis begonnen en het thema van Engels 'health' past daar ook perfect bij!

Over een paar weken gaan we werken aan het thema kinderboekenweek dat in het thema staat van teruggaan in de tijd.. Een leuk thema wat goed past bij onze eerste Tijdzaken les.

In ieder geval hebben we er alle vertrouwen in, dat we er een heel mooi schooljaar van gaan maken in groep 5!      

Als er op een dag iets speciaals gebeurt dan zetten we dat bij de nieuwsberichten!