fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

groep 1/2b giraffen-groep

Goeiemorgen welkom allemaal, ik met mijn en jij met jouw verhaal.....

Zo beginnen we bijna iedere schooldag in groep 1/2B.

Fijn is het dat we al zo snel elkaars namen leerden  en  in de gaten hebben dat er soms iemand ontbreekt van de 16 leerlingen die we normaal gesproken in de klas hebben. Al wisselt de juf sommige namen nog wel eens om, die zal het ook nog wel leren!

We deden allerlei spelletjes waarbij we elkaar bij de naam moesten noemen, leerden samenwerken in tweetallen of kleine groepjes. 

En natuurlijk werkten we eerst over  giraffen: we keken naar verschillende filmpjes over de giraf, maakten er een verjaardagskalender mee en tekenden giraffen of maakten ze naar een voorbeeld op de kralenplank. zongen er liedjes van die ook op you-tube staan.

Maakten we kennis met Bobo die ons Engelse woorden leert rondom school en zijn band zoals: clap your hands, guitar, drummer 

Voor de verkeersdag op 17 september hadden wij het over oversteken en lieten zien dat we goed weten hoe dat moet!

Daarna volgde het thema "Worden wat je wil" van de kinderboekenweek en hebben we het over de brandweer, dokter en politie gehad. Leuk dat er van alle beroepen ook iemand op bezoek kwam!

En zo hebben we de eerste periode tot de herfstvakantie er al weer op zitten. Na deze vakantie zullen we 18 kinderen in de giraffengroep hebben.

In de bijbelverhalen hoorden we over Jacob en hadden we een scholendienst.

 

Hieronder is voor de ouders de informatiebrief met alle praktische zaken die in onze groepen handig zijn om te weten:

2021-10-221237.Informatiebrief groep 1-2 2021-2022.pdf

 

het pijltje rechts om de inhoud te lezen