fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

groep 1/2b

Goeiemorgen welkom allemaal…..

Zo beginnen we bijna iedere schooldag in groep 1/2B.

Fijn is het dat we na drie weken werken elkaars namen al kennen en snel in de gaten hebben dat er soms iemand ontbreekt van de 18 leerlingen die we normaal gesproken in de klas hebben.

We deden allerlei spelletjes met de namen, interviewden elkaar om elkaar beter te leren kennen en leerden samenwerken in tweetallen of kleine groepen.

Bij de familie Barbapapa heeft ieder zijn eigen interesse en talent; bij ons is dat niet anders, zo valt te lezen in ons zelf gemaakte vriendenboek.

En nu staat de Kinderboekenweek alweer voor de deur met het thema Op reis……

Daarin volgen wij de gele ballon en hopen we u straks te kunnen tonen wat we hier rondom allemaal behandeld hebben.

In de bijbelverhalen hoorden we ook over een begin: God maakte de aarde en Adam en Eva waren de eersten die opdracht kregen er goed voor te zorgen. Daarna mocht Noach een nieuwe start maken met zijn familie en alle dieren. De liedjes die we er bij zongen waren: Iedereen is anders; Je mag er zijn en Ken je dit verhaal? Allemaal op youtube terug te vinden.

En hieronder is voor de ouders alle zaken die tijdens de informatie-avond aan bod geweest zijn nog eens rustig door te lezen in de informatiebrief.

informatiebrief 2019-2020.

het pijltje rechts om de inhoud te lezen

De eerste periode

Wat hebben we al veel gedaan in die eerste weken: Allereerst de school en elkaar goed leren kennen. Regels, routines met elkaar afgesproken en op ontdekking om alle materialen en spellen in de klas te leren vinden en gebruiken.

Toen de Kinderboekenweek met het thema "op reis" waarin wij de reis van de gele ballon volgden door de lucht, boven de stad en over het water. Ontzettend leuk dat er zoveel mensen tijdens de kijkavond op bezoek kwamen!

Na een welverdiende (want vermoeidheid was wel merkbaar) herfstvakantie zijn we nu gestart met het thema herfst, hierbij gebruiken we het Schatkistverhaal: een echte papegaai. Dus kijk er niet raar van op als u thuis steeds nagepraat wordt. (-;

Sint-periode

Wat een schrik, toen we donderdagmorgen alleen maar lege schoenen vonden! Was Piet ons vergeten??

Nee toch niet..een grote enveloppe voor onze groep was er wel: Met een leuk spel voor de groep. Maar waarom niets in de schoen?

Had hij het in de verkeerde klas gebracht? Misschien verstopt?

Gelukkig merkten we tijdens het opruimen dat er voor iedereen toch ook nog een kleinigheidje was.