fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Groep 6

Welkom in groep 6

De eerste weken na de vakantie is het altijd weer even wennen aan elkaar. Alhoewel dit jaar viel het best mee. De juf gaf ons vorig jaar ook al les dus we kennen elkaar best goed. Wel is het erg leuk dat we in een nieuw lokaal zitten. Ook hebben we twee nieuwe gezichten in de klas, juf Simone en Sam. Elke dag gaan we weer op tijd naar school, maar horen nu toch echt bij de bovenbouw, want we gaan door het Van Straatenplein de school binnen!

Groep 6 is een gezellige groep met 13 jongens en 17 meisjes. Juf Irma is er vier dagen in de week en juf Simone werkt op de vrijdag. Helaas hebben we dit jaar geen zwemles meer en werken we de vrijdagochtend gewoon door. Wel hebben we nu een extra gymles en dat is ook leuk. Eén keer in de week hebben we een les met toestellen en als het mooi weer is gaan we bij GOZ een spelles doen.

Veel vakken zijn hetzelfde zoals in groep 5. We gaan bij Tijdzaken verder met de tijd van de pruiken en regenten. Bij Wereldzaken gaan we meer naar Nederland kijken en hebben dit jaar voor het eerst topografie. Sommige kinderen weten al heel veel steden. Natuurzaken is ook altijd leuk en beginnen we dit keer bij de zintuigen. Bij de taalmethode zijn we begonnen met het thema Amsterdam en leren alles over de hoofdstad. Bij rekenen moeten we even wennen dat we nu een apart werkboek hebben en alles zelf moeten opschrijven, maar dat begint ook al aardig te lukken.

In groep 6 wordt de Engelse les wel serieuzer en moeten we woordjes uit ons hoofd leren en weten hoe je alles in het Engels schrijft. Uiteindelijk gaan we ook echte gesprekjes voeren. In ieder geval hebben we op 25 september eerst nog de Engelse dag, wat we afsluiten met een spetterend lied!

Over een paar weken gaan we werken aan het thema kinderboekenweek dat in het thema staat van de geschiedenis. Een super thema dus dat gaat zeker leuk worden.

In ieder geval hebben we er alle vertrouwen in, dat we er een heel mooi schooljaar van gaan maken in groep 6!      

Alle nieuwtjes zullen bij de Nieuwsberichten van de groep.